Uutisia | Lehtijuttuja

30.9.
Ei kenenkään maa -albumi nousi Suomen virallisella listalle. Radiopuhelimet kipusi ensimmäistä kertaa yhtyeen historiassa Top 10:n joukkoon Suomen viralliselle listalle: uusi levynsä nousi suoraan sijalle 10.
Suomen virallinen lista vk 39/2013

20.8.
Ei kenenkään maa -albumi julkaistaan 20.9. Radiopuhelimien 13. pitkäsoitto julkaistaan paitsi cd-, myös lp- ja c-kasettiformaatissa.
Asiasta lisää yhtyeen Facebook-sivuilla.

1.4.2013
Radiopuhelimet valmistelee uutta levyä.
Aprillia? No ei sentään: yhtye kävi maaliskuun 15. - 18. upouudella Pentti Amoren studiolla Kempeleessä äänittämässä pohjat tulevalle akustiselle levylleen. Jälkiäänityksiä jatketaan kevään aikana. Tuotos on tarkoitus miksata kesäkuussa. Mikäli yllättäviä takaiskuja ei koeta, ilmestyy levy syyskuussa, sekä cd:nä että vinyylinä.

26.2.2013
Akustinen "Soittakaa uusia biisejä" -keikka Raahessa 2.3.
Levytyssessioon valmistava viimeinen voitelu tapahtuu yleisön edessä Raahessa 3" Kuppilassa lauantaina 2.3. kello 22. Pääsylippu 10€. Osoite: Kauppakatu 38 Raahe. (Keikkatietoja päivitetään tänne -> Keikat)

4.9.2012
K.O. ja Pian, pian -albumit julkaistaan uudestaan vinyylinä.
Svart Records julkaisee pitkään vaikeasti saatavina olleet levyt tuoreina vinyylipainoksina. Levyt tulevat alkuperäisasuissaan, paitsi että sisäkansiin on lisätty Mällisen tarinointia tekovaiheista ja ainakin Pian, pianiin on lisätty myös kuvia äänityssessioista. Äänitteet on uudelleenmasteroinut viime vuosina bändin kanssa paljon yhteistyötä tehnyt studiovelho Pentti Dassum. Virallinen julkaisupäivä kummallekin lätylle on 12.9.

Yhtye on treenannut levyjen biisejä keikkasettiinsä enemmänkin ja esittää Turun Klubilla 8.9. valittuja paloja kyseessä olevilta klassikoilta. Nyt on yleisön puolelta Tapion ja Nahkajeesuksen huutaminen enemmän kuin suotavaa. Eikä uusia biisejä tipu vaikka vaadittaisiin. Tai mistä sen tietää.


26.7.2012
Qstock-aiheinen haastattelu QTV:ssä -> QTV/Radiopuhelimet

15.3.2012
J.A. Mäen Hermolomamatka Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaana.

Tunnustuspalkintoa tavoittelevaan kärkikymmenikköön valitut muut albumit ovat JP Ahosen Villimpi Pohjola - Kypsyyskoe, M. A. Jeskasen Perkele - Myytillisiä tarinoita, Pauli Kallion ja Christer Nuutisen Kramppeja ja nyrjähdyksiä - Parempaa elämää, Pauli Kallion ja Tiitu Takalon Ottopoikia ja työläistyttöjä, Satu Lusan Kaunotar ja hirviöt, Tommi Musturin Neljäs Toivon kirja, Ilkka U. Pesämaan Mein Hpmf, Anna Sailamaan Paimen sekä Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet.

Viidennen kerran jaettavan Sarjakuva-Finlandian valitsee mm. Putous-ohjelmasta tuttu näyttelijä Armi Toivanen. 5000 euron arvoisen palkinnon saaja julkistetaan 4.5. Tampere Kuplii -tapahtumassa.

27.2.2012
"Laatuvideota Radiopuhelimet-keikalta, mukana ennen julkaisematon biisi", uutisoi Rumba.fi.

25.2.2012
Pokkaria ja muuta humua.
Pari vuodenvaihteen uutista, jotka jäivät päivittämättä näille sivuille (Facebookissa näistä kyllä on enemmän tai vähemmän kohistu):
Lokakuussa 2011 Like Kustannus julkaisi pokkaripainoksen Radiopuhelimet-kirjasta.
25.1.2012 Radiopuhelimet esitti ytimekkään akustisen setin Pekka Haavisto presidentiksi -tukikonsertissa Oulun 45 Specialissa. Tiiviin illan aikana esiintyivät myös mm. Lotta, Tanja Torvikoski, OlliPA soolona, Alexander In Paris, Jukka Takalo, Konsta Koivisto, Ossian Marttala, Pentti Amore, muutamat paikalliset runoilijat sekä Dj Illyana.

3.1.2012
Radiopuhelimet palaa lauteille  helmikuussa.
Huh. Bändi aloittaa keikkavuotensa esiintymällä sekä sähköisesti että akustisesti. Ks. Keikat

31.8.2011
Mälliseltä romaani ja Mäeltä sarjakuvaromaani.
Radiopuhelimien jäsenet julkaisevat esikoisteoksensa syyskuussa - sattumalta samaan aikaan. Kummatkin olivat kaikessa hiljaisuudessa tehneet kustannussopimukset Like Kustannuksen kanssa edellisvuonna. Mällisen romaani Kieroonkasvukertomus ja Mäen sarjakuva-albumi Hermolomamatka julkistetaan LikeFestissä perjantaina 2.9. Kirjakauppoihin teokset tulevat syyskuun puoliväliin mennessä. Ennakkotilauksia voi tehdä myös Levykauppa Äxästä.

13.8.2011
IIK!! Usherin talon häviö -elokuva Radiopuhelimien säestämänä Oulussa perjantaina 19.8. Jean Epsteinin klassikkoelokuva esitetään Rauhalan katetulla pihalla klo 22.30. Maaliskuussa bändin säestämä näytös oli Tampereen Elokuvajuhlilla loppuunmyyty. Oulun näytöksen tuottaa IIK!!-kauhuelokuvafestivaali. Näytös on osa Oulun Muusajuhlia, jota isännöi oululainen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry.

23.7.2011
Usherin talon häviö -elokuva Radiopuhelimien säestämänä Oulussa elokuussa. Jean Epsteinin klassikkoelokuva esitetään Rauhalan katetulla pihalla perjantaina 19.8. klo 22.30. Maaliskuussa bändin säestämä näytös oli Tampereen Elokuvajuhlilla loppuunmyyty. Oulun näytöksen tuottaa IIK!!-kauhuelokuvafestivaali. Näytös on osa Oulun Muusajuhlia, jota isännöi oululainen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry.

22.6.2011
Jello Biafra bändeineen Suomeen - myös Radiopuhelimet kuumentaa Klubilla.
Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine tulee Suomeen kahdelle keikalle kesäkuun lopulla. Yhtye soittaa Helsingin Nosturissa tiistaina 28.6. ja Tampereen Klubilla keskiviikkona 29.6. Tampereella rätväkkään tarjontaan tuovat omat osuutensa myös Radiopuhelimet ja Terveet Kädet.

10.6.2011
No Means No ja Radiopuhelimet yhteiskeikoilla.
Kanadan legendaarinen punkjytäjatsijyrä No Means No saapuu muutamalle keikalle Suomeen kesäkuun puolivälissä. Kahtena iltana kesän sähköistä keikkakuntoaan esittelee myös Radiopuhelimet: tiistaina 14.6. Turun Klubilla ja keskiviikkona 15.6. Tampereen Klubilla.

16.4.2011
The BellRays ja Radiopuhelimet keikalla Oulussa 6.5.
Kiihkeä rocksoulpunkgarage-ryhmä The BellRays rapakon takaa Kaliforniasta saapuu Oulun 45 Specialiin perjantaina 6.5. Alkutahdit illalle pläjäyttää paskakaupunnin oma ihme Radiopuhelimet. Ei arvatenkaan ihan laimea rokki-iltama tiedossa?

3.3.2011
Radiopuhelimet säestää Usherin talon häviön Tampereen Elokuvajuhlilla. Jean Epsteinin klassikkoelokuva esitetään Tullikamarilla lauantaina 12.3. klo 20.

28.2.2011
Mäki ja Mällinen mukana Kirosäkeet-kirjassa.
Pienkustantamo Idiootti julkaisee maaliskuussa Tuukka Hämäläisen haastattelukirjan Kirosäkeet - 20 uuden suomirockin sanoittajaa. Mällisen ja Mäen lisäksi teoksessa sanoituksistaan kertovat mm. Jarkko Martikainen, Samuli Putro, Maija Vilkkumaa, Toppo Koponen, Tommi Liimatta, A. W. Yrjänä ja Jouni Hynynen.

23.2.2011
Soundissa 2/2011 Radiopuhelimet - olkaa hyvä! -dvd:lle täydet pisteet.
"--- keikoilla Radiopuhelimet on tunnetusti parhaimmillaan, ja se sekä näkyy että kuuluu myös tällä tallenteella." "--- pätkät onnistuvat antamaan osviittaa kuinka energinen, vauhko, brutaali ja karismaattinen bändi on lavalla."
Mm. näin kirjoittaa Soundi-lehden Juha Leveelä ja antaa julkaisulle täydet viisi tähteä viidestä.

22.2.2011
Radiopuhelimien dvd:lle korkea listasijoitus.
Radiopuhelimet - olkaa hyvä! -dvd on Suomen virallisen listan sijalla 2. Dvd sisältää kaikki yhtyeestä tehdyt musavideot sekä valikoituja live-tallenteita vuosien varrelta.

Tällainen livenäyte löytyy Youtubesta: Rad_dvd_liveotos.
Ja täältä tiedote: DVD-tiedote.

9.2.2011
Radiopuhelimet-dvd tänään ulos kaapista.
Radiopuhelimet - olkaa hyvä! on dvd:n nimi. Saatavilla hyvin varustetuista levykaupoista ja varmaan muualtakin. Pienimuotoinen julkaisutapahtuma pidetään Oulussa, Nuclear Nightclubissa, Musteklubin yhteydessä lauantaina 12.2. noin klo 21.30 - 22.00. Bändi ei tiettävästi soita, mutta paikalla on dvd:n tuottajan Heikki Timosen lisäksi ainakin osa yhtyeestä. Arvatenkin näytteitä julkaisusta ja sekavaa seurustelua?

Tällainen livenäyte löytyy Youtubesta: Rad_dvd_liveotos.
Ja täältä tiedote: DVD-tiedote.

7.2.2011
Soundin lukijat rakastivat Radiopuhelimia 2010.
Soundi-lehden lukijaäänestyksen tuloksissa vuoden 2010 artisteista ja albumeista Radiopuhelimet saavutti koko uransa parhaat sijoitukset. Artisteissa Radiopuhelimet on 9. ja albumeissa Radiopuhelimet rakastaa sinua sijalla 10.

21.01.2011
Radiopuhelimilta DVD: keikkaotoksia ja kaikki videot!
Nyt se on totta: julkaisupäivä on 9.2.2011.
RADIOPUHELIMET - OLKAA HYVÄ! -levyn sisältö painottuu hyvälaatuisiin viime vuosien live-tallenteisiin. Perspektiiviä tuo mm. historiallinen pläjäys vuoden 1988 Oulun keikalta.

Lisäksi julkaisu sisältää kaikki yhtyeestä vuoteen 2010 mennessä tehdyt musiikkivideot, vuoden 1990 Teemu Mäen taidevideosta Tapio vuoden 2010 Henri Turusen ohjaukseen Globaali anaali.

Väliin mahtuu monenlaista, yllättävääkin.

DVD:n kokonaiskesto on 2 h 5 minuuttia. Pääosissa bändi ja yleisö. Yhdessä ja yhtä aikaa.

21.12.2010
Radiopuhelimet rakastaa sinua -levy musiikkilehtien kriitikkoäänestyksien kärkikastia. Levy sijoittui toimittajien vuosiäänestyksissä mainiosti: Sue-lehden tekijät äänestivät levyn vuoden 2010 kotimaisista julkaisuista kakkoseksi ja vastaavasti Soundi-lehden toimittajat arvioivat sen neljänneksi parhaaksi.

24.11.2010
Radiopuhelimilta tulossa dvd: livetallenteita ja kaikki videot! Levy sisältää tuoreita ja muutamia vanhempiakin otoksia bändin keikoilta. Lisäksi dvd:ltä löytyvät kaikki videobiisit alkuajoista tähän päivään; yhteensä 14 musavideota vuoden 1990 Teemu Mäen taidevideosta Tapio tänä vuonna Henri Turusen ohjaamaan Globaaliin anaaliin.

Huhu kertoo, että dvd olisi jo lähtenyt valmistukseen, mutta milloin se putkahtaa ulos saataville...? Siitä ei liene ole varmaa tietoa edes joulupukin pajassa.

3.6.2010
Radiopuhelimet: Jäätie - Taulukauppiaat making of video.

24.5.2010
Suomalaiselokuva voitti Cannesissa. Suomalaisen Juho Kuosmasen ohjaama tunnin mittainen tv-elokuva Taulukauppiaat on voittanut Cannesin Cinéfondation-kilpailusarjan. Radiopuhelimiin elokuva liittyy siten, että elokuvaan kuvattiin kohtaus yhtyeen Iisalmen keikalta tammikuussa 2010. Kohtauksessa päähenkilö piipahtaa heilumassa klubissa, jossa Radiopuhelimet remeltää Jäätie-biisiään.

Elokuva esitetään YLEn Kotikatsomossa ensi syksynä. Elokuvan päärooleja näyttelevät Teppo Manner, Auli Mantila ja Tuomas Airola. Sen on käsikirjoittanut JP Passi ja tuottaneet Jussi Rantamäki ja Auli Mantila.
YLE.fi/Uutiset

29.4.2010 (+ 1.6.2010)
Arvioita Radiopuhelimet rakastaa sinua -levystä:
Soundi 3/2010, Desibeli.net, Keskisuomalainen,
Sue 4/2010 (s. 44), Mesta.net, Noise.fi, Vertigo.cd.

28.4.2010
Radiopuhelimet-sijoitus korjattiin Rumban Albumilistalle. Oikeus tapahtui...melkein. Radiopuhelimet oikeasti Rumbalistan nr. 1: "Viime viikolla ykköseksi merkittiin Slashin soolodebyytti, mutta ÄKT:n tarkistuslaskennan jälkeen kunniapaikka kuuluu Radiopuhelimien Rakastaa sinua -levylle. Listajärjestelmään oli kirjautunut erikseen cd- ja lp-versiot, mutta niiden yhteenlaskettu myynti riitti kiilaamaan Slashin ohi kärkeen." (Rumbablogi)

19.4.2010
Radiopuhelimet rakastaa sinua -levy oli hetken ajan Suomen Virallisella listalla ällistyttävästi kahdella sijalla: 16 ja 38! ÄKT:n oikaistua virheensä listasijoitus on 11.
Albumit 15/2010
.

Rumban Albumilistalle Radiopuhelimet nousi suoraan kakkoseksi. Ilman ÄKT:n sekoilua listajärjestelmässä sijoitus voisi olla "huimasti korkeampikin", huhutaan kylillä ja kuppiloissa.

Levy sai Sue-lehden arviossa täyden kympin. Samasta lehdestä 4/2010 on luettavissa Mällisen haastattelu.

12.4.2010
Radiopuhelimet rakastaa sinua -levy sai täydet pisteet Soundi-lehdessä. Arvostelu luettavissa: Soundi 3/2010.

1.4.2010
Radiopuhelimet rakastaa sinua -levyn ennakkokuuntelu PSK Kaupunni -baarissa Oulussa TÄNÄÄN. Tilaisuus alkaa klo 20. Huom: Tämä ei ole aprillipila.
Ohjelmassa myös tuoreen Globaali anaali -videon ennakkonäytös sekä arpajaisia. Illan musiikkina uutuuslevyn lisäksi Radiopuhelimet-hemmojen valitsemaa levymusaa. Seremoniamestarina häärää Jari Meistamo.

27.1.2010
Radiopuhelimet rakastaa sinua 7.4.2010. Yhtyeen uusi albumi ilmestyy huhtikuussa. Levy-yhtiö If Society tiedottaa mairittelevan osuvasti:
"Oululaisen Radiopuhelimet-yhtyeen 12. pitkäsoitto Radiopuhelimet rakastaa sinua tulee yhtyeen omien sanojen mukaan pitämään sisällään laajan kirjon väkivaltajazzia, psykedeelistä jankkausta, rakastettavan outoa jynkytystä ja yhteiskunnallista ärtymystä. Keikoilta tuttua runttausta väritetään uruilla, sähköpianolla, torvilla ja turpauruilla. Sanomattakin on selvää, että kyseessä tulee olemaan alkaneen vuoden PARAS JA MERKITTÄVIN LEVY.

Ääni-insinööreinä ovat totutusti toimineet Riku Mattila, Pentti Dassum ja Mikko Karmila. Levy masteroidaan helmikuun alussa, jonka jälkeen on luvassa ääninäytteitä.

Julkaisuviikolla bändiä ihmetellään pohjoisessa, heti tämän jälkeen etelässä. Tarkemmat päivämäärät ja keikkapaikat julkistetaan pian."

Näinhän se on. Kuulemisiin ja näkemisiin. -> Keikat

---
Uuden CD:n/LP:n ennakkotilaus Levykauppa Äxästä.
---
Tavastian ennakkoliput Tiketistä.


29.12.2009
Radiopuhelimet avaa keikkavuoden Iisalmessa. Yhtye esiintyy Bar Sahassa loppiaista edeltävänä tiistaina 5.1. Uuden vuoden jopelo unohtuu, kuusi lentää kartanolle ja kameramiesten ja -naisten linssit tallentavat hikistä huurua. Kuulemma.

01.12.09
Radiopuhelimet kävi studiossa marraskuussa. Yhtye äänitti uusien biisiensä pohjat ja vähän enemmänkin. Äänittäjinä ja soitontarkkailijoina toimivat Riku Mattila ja Pentti Dassum.
Kunhan bändin omat lisäsoitot ja vierailevien soittajien taituroinnit on saatu tallennettua, on miksauksen vuoro. Rakkaudella ja kiihkeällä hartaudella paketoidun uuden albumin on tarkoitus ilmestyä keväällä 2010.

09.09.09
Radiopuhelimet mennee studioon vuoden lopulla. Yhtye painuu äänittämään uutta pitkäsoittoa marraskuussa. Kesän aikana keikoilla sisäänajettuja uusia ralleja on luvassa maistiaisiksi myös syksyn keikoille. Tilaisuudet listataan Keikat-sivulle, kunhan varmistuvat.

6.3.2009
Annusen Luxury Spit -yhtyeeltä toinen albumi.
Luxury Spit –yhtye julkaisee toisen albuminsa We Are The Universe 13.3.2009. Vuonna 1998 julkaistu esikoisalbumi High Presentation saa näin vihdoin jatkoa.

Bändin musiikillista johtajaa, biisintekijä Antti Annusta voi hyvällä syyllä kutsua pitkän linjan muusikoksi. Monipuolinen soittaja tunnetaan mm. Radiopuhelimet-yhtyeen basistina sekä Taskumatit-yhtyeen kitaristina, mutta Luxury Spitissä hän tuo esiin omimman äänensä: Annunen paitsi laulaa ja soittaa kitaraa, myös säveltää ja sanoittaa lähes kaiken Luxury Spit –yhtyeen tuotannosta.

Kontakti: antti.annunen(at)mail.suomi.net

24.2.2009
Radiopuhelimet ja kanadalainen Danko Jones keikalla Oulussa 3.3. Kevään muista Radiopuhelimet-keikoista tietoa Keikat-sivulla.


9.6.2008
"Radiopuhelimet-elokuvaan" etsitään materiaalia.
Kauan suunniteltua elokuvaa Radiopuhelimet-yhtyeen vaiheista on vihdoin alettu työstää. Aineiston kartoitus ja keruu on käynnissä.

Yhtye pyytääkin kaikkia henkilöitä, joilla on hallussaan esim. videokuvaa bändin keikoilta, ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen j.a.maki(at)radiopuhelimet.net.

Tuotantoyhtiö QuetzalCoatl Production Oy:stä korostetaan, että tallenteen laadulla ja formaatilla ei ole väliä. Esimerkiksi suttuinenkin vhs-kopio otetaan mielellään tutkittavaksi mahdollista käyttöä varten.


20.2.2008
Radiopuhelimien Tampereen keikka peruttu sairaustapauksien vuoksi.

Yhtye joutui valitettavasti perumaan Vastavirta-klubille perjantaiksi 22.2. sovitun keikan.

Mainittakoon, että samaan paikkaan seuraavaksi päiväksi sovittu Annusen ja Mäen Värinää!-yhtyeen keikka toteutuu.

Värinää! esittää 1970-luvun lopulla vaikuttaneen Sehr Schnell -yhtyeen koko levytetyn tuotannon, kenties jotain muutakin.


13.2.2008
Radiopuhelimet palkittiin Femmagaalassa.
Yhtyeen albumi Viisi Tähteä palkittiin Femma-femma -kategoriassa vuoden 2007 parhaana julkaisuna.

"Femma-femma" jaetaan "ainakin levyllisen tai vähintään EP:llisen, mutta enemmän kuin demollisen hyvää musaa julkaisseelle artistille".

Järjestyksessään viides Femmagaala järjestettiin Helsingissä Nosturissa lauantaina 26.1.2008.

1.10.2007
Kattava KTMK-kokoelma tulossa.
Radiopuhelimet-yhtyeen "esiasteen" KTMK:n eli Kansanturvamusiikkikomission koko tuotanto julkaistaan cd:nä. VALKENEE - KOKO TUOTANTO -nimisen kokoelman virallinen ilmestymispäivä on 10.10. Tiettävästi levyä on saatavilla jo Radiopuhelimet plays KTMK -keikalla Jyväskylässä 6.10.

Kokoelma sisältää koko KTMK:n levytetyn tuotannon: yhtyeen osuuden punk-kokoelmalla Yalta Hi-Life (1984), LP:n 666 (1985) sekä mini-LP:n Seitsemäs pasuuna (1986).

Biisit uudelleenmasteroi kokoelmalle Pentti Dassum. Levyn julkaisevat yhteistyössä Karkia Mistika Records ja Pukey Records.

19.9.2007
Radiopuhelimet säesti elokuvaa.
Radiopuhelimet-yhtye säesti Usherin talon häviö -elokuvan esityksen Oulun Musiikkivideofestivaalien päätös-tilaisuudessa Nuoriso- ja kulttuurikeskuksessa.

Kyseessä oli elokuvan vuoden 1928 mykkäversio (La Chute De La Maison Usher), ohjaajinaan Jean Epstein ja Luis Bunuel.

"--- Radiopuhelimien armottoman kova säestys täydensi ja rytmitti elokuvaa kuin se olisi aina ollut osa sitä. Upea show, hieno lopetus." - Tuomo Heikkinen, Kalevan PeTo-liite

15.3.2007
VIISI TÄHTEÄ -albumista kirjoitettua:
Desibeli.net/arvostelu
Rockmusica.net/arvostelu
Sue/Levyarviot

11.3.2007
Radiopuhelimien albumi nousi Listalle. Viisi Tähteä -albumi nousi suoraan Suomen virallisen listan sijalle 11. Sijoitus on ylivoimaisesti korkein koko yhtyeen historiassa.

12.2.2007
Ennakkopoiminta VIISI TÄHTEÄ -albumilta. Kuuntele mp3: Musta lakana.

16.1.2007
Levy-yhtiön tiedote tulevasta Radiopuhelimet-albumista: RADIOPUHELIMET - VIISI TÄHTEÄ (cd/lp ilmestyy 28.2.)
Vastikään 20 vuoden ikään ehtinyt oululaisuuden sanakirjamääritelmäksikin kelpaava RADIOPUHELIMET-yhtye ei jäänyt viimekeväisen muistelmakirjan ja tähänastisen uran summaavan kokoelman myötä odottelemaan kanonisointia tai pronssipatsaita, vaan pudistaa menneen tomut jaloistaan keskiviikkona 28.2. 2007 julkaistavalla VIISI TÄHTEÄ -pitkäsoitolla, joka on yhtyeen järjestyksessä 11. laatuaan.

Yhtyeen vaarallista metakkaa on ollut tallentamassa tuttu rautaisten ammattilaisten joukko, joka on jo aiemminkin varsin ansioitunut Radiopuhelimet-äänimassan tallentamisessa. Nauhoituksista vastasivat vuorotyössä Riku Mattila sekä Pentti Dassum ja miksausvaiheessa ruoriin tarttui Mikko Karmila.

Levyn julkaisee suurella ylpeydellä cd:llä helsinkiläinen If Society ja vinyyliversion If Societyltä lisensoituna yhteisvoimin Sweetcore, Popo's Bistro, Likainen avaruus ja Kissankusi Records.

---------------
Promokuvia:
http://www.hotigloo.com/promo.php?band=radiopuhelimet
Viimekeväiseen kokoelmalevyyn asti yhtyeen tarinan lyhykäisesti summaava englanninkielinen biografia: http://www.hotigloo.com/pr/radiopuhelimet_2006.pdf
Jakelu: Töölön Musiikkitukku 040-5020104 (Martti Heikkinen) sales@toolonmusiikkitukku.com
Keikat: Piikkikasvi / Pössi 09-68593221 possi@piikkikasvi.fi
Linkkejä: http://www.radiopuhelimet.net/ http://www.ifsociety.com/ http://www.sweetcore.org/ http://www.kissankusi.com/ http://koti.mbnet.fi/poposdis/ http://www.toolonmusiikkitukku.com/
Lisätietoja: If Society / Tommi Forsström tommi@ifsociety.com 050-4110260 .

20.12.2006
Varmaa hapuilua -kokoelma Soundin kriitikkoäänestyksen "Retro-sarjan" ykkönen. Radiopuhelimien tuplakokoelma voitti uusintajulkaisujen sarjan Soundin kirjoittajien vuoden 2006 äänestyksessä.

Seuraavat sijat menivät mm. The Walker Brothersin, Judee Sillin ja Johnny Cashin kokoelmille. Lehden joulukuun numeron Kriitikoiden vuoden levyt -listassa ulkomaiseksi ykköslevyksi rankattiin Bob Dylanin Modern Times. Kotimaisista viime vuoden uutuuksista ykkössijalle kipusi J. Karjalainen albumillaan Lännen-Jukka.

30.10.2006
Uusi Radiopuhelimet-albumi tulossa? Yhtye kävi syyskuun puolivälissä kaikessa hiljaisuudessa (ja metelissä) äänitysstudiossa. Näillä näkymin uusi albumi julkaistaan vuoden 2007 helmikuussa. Asiasta lisää lähiaikoina.

23.10.2006
Radiopuhelimet-näytelmä palaa näyttämölle. Vuonna 2000 kantaesityksensä saanut Radiopuhelimet-näytelmä esitetään Kesäaika päättyy -teatterifestivaaleilla Oulussa. Ainokainen esitys on Nukulla lauantaina 28.10. alkaen klo 17.50. Viimeksi näytelmä on esitetty Helsingissä marraskuussa 2000.

11.10.2006
Radiopuhelimet-harvinaisuus mukana kokoelmalla. Yhtyeen kappale Vainottu julkaistiin ensi kertaa Suomessa äskettäin ilmestyneellä kokoelmalla Hahmotushäiriö. Biisi on aiemmin julkaistu vain saksalaisella Gift & Galle -kokoelmalla vuonna 1995.

Kissankusi Recordsin julkaiseman LP:n muita artisteja ovat mm. Valse Triste, Can Can Heads, Pillupuhelin ja Disgrace. Lisätietoa julkaisusta: http://www.kissankusi.com

2.10.2006
Radiopuhelimet plays KTMK -dvd ilmestynyt! Levylle on taltioitu koko Vastavirta-klubin keikka Tampereella 18. helmikuuta 2006. DVD:tä saa kaikista hyvin varustetuista musiikkiliikkeistä kautta maan. Näytteitä levystä ja lisätietoa: http://www.alterstream.com/julkaisut.htm

8.9.2006

Radiopuhelimet yhteiskiertueelle Villu Tamme & JMKE:n ja Kumikamelin kanssa lokakuussa. "Oikeesti ilkeetä 60-v" -niminen pienoisrundi käynnistyy Helsingistä 4.10. Katso paikat ja ajat Keikat-sivulta.

14.7.2006

J. Mällisen haastattelu Vertigo-lehdessä.

6.6.2006

Radiopuhelimet on mukana Yöttömän Yön Kirjamessuilla Oulussa. Yhtye tarinoi kirjastaan Oulun kaupunginteatterilla perjantaina 9.6. kello 16, haastattelijana Huutomerkki ry:n Paavo Heinonen.
Samana päivänä kello 17 bändi on nähtävissä ja kuultavissa festarialueen Suomalaisen Kirjakaupan pisteessä Liken kustannustoimittajan Stella Vuoman haastateltavana.
Lauantaina bändi esiintyy kirjamessujen iltaklubilla Uudella Seurahuoneella.

25.4.2006

Yhtyeen jäsenten kirjoittama ja Juha Hurmeen ja J.A. Mäen toimittama Radiopuhelimet-kirja on jo kuukauden ajan ollut oululaisen Nispero-kirjakaupan myyntilistan ykkösenä.

12.4.2006

Radiopuhelimet-yhtyeen kirjoittamasta ja Juha Hurmeen ja J.A. Mäen toimittamasta Radiopuhelimet-kirjasta näyttää tulevan ns. bestseller, ainakin Radiopuhelimet-asteikolla mitattuna. Paitsi että kirja myytiin loppuun Liken Helsingin myymälästä heti julkaisutapahtumaa seuraavana päivänä, on teos ollut oululaisen Nispero-kirjakaupan myydyin kirja jo kahden viikon ajan.

28.2.2006

Radiopuhelimet-kokoelma lopultakin tulossa! Bändin tuotannosta julkaistaan tupla-cd-kokoelma. Julkaisu tapahtuu yhtä aikaa Radiopuhelimet-kirjan kanssa, ilmestymispäivä kummallekin on 30.3.2006. Samana iltana yhtye esiintyy Helsingissä Kuudes Linja -klubilla.

Ennen illan keikkaa Radiopuhelimet, Hot Igloo -levy-yhtiö sekä Like-kustantamo pitävät lehdistötilaisuuden, aiheena Radiopuhelimien 20-vuotinen taival.

Varmaa hapuilua 1987-2002 -kokoelma kattaa valikoiman Radiopuhelimien tuotannosta ensimmäisestä EP:stä toistaiseksi viimeisimpään Tänään!-albumiin. Kokoelman kokonaiskesto on huikeat yli kaksi ja puoli tuntia! (Ks. Levytykset)

1.2.2006

Radiopuhelimista tulossa kirja! Yhtyeen jäsenet ovat kirjoittaneet tarinakokoelman bändin vaiheista. Kyseessä ei siis ole kuiva historiikki. Hulvattoman asialliset ja karut tarinat on kirjaksi toimittanut teatteriohjaaja Juha Hurme, teos ilmestyy keväällä 2006 Like-kustantamon kautta. Asiasta lisää lähiaikoina.

14.10.2005

Tommi-musikaalista lisäesityksiä marraskuussa Oulun kaupunginteatterissa! Ks. päivämäärät "Keikat" -linkistä.

Tarkempaa infoa ja lippuvaraukset Oulun kaupunginteatterin lippupisteestä: Kaarlenväylä 2, puh. 08-5584 7600.

20.01.2005

Radiopuhelimet-yhtyeen ja Nälkäteatterin yhteistuotantona valmistuu musiikkipitoinen näytelmä nimeltä TOMMI. Juha Hurmeen ohjaaman ja dramatisoiman näytelmän ensi-ilta on Oulun kaupunginteatterissa perjantaina 18.3.

Bändin jäsenien lisäksi näyttelijöinä nähdään alan ammattilaisia ja yhtyeen kanssa aiemminkin yhteistyötä tehneitä kulttuurin moniottelijoita: Heikki Herva, Jeata Juustinen, Pasi Lappalainen ja Jarno Valli.

Esityksiä on neljä (4!) aikavälillä 18. - 22.3. Tarkempaa infoa ja lippuvaraukset Oulun kaupunginteatterin lippupisteestä: Kaarlenväylä 2, puh. 08-5584 7600.

16.03.2004

Radiopuhelimien kuulumisia keväältä 2004 voi lukea verkkojulkaisusta www.mesta.net. Haastattelun yhteydessä myös keikkakuvia Helsingin Nosturista.

14.07.2003

Radiopuhelimet-historiikkiin on tehty muutama päivitys. Nämä koskevat vuoden 2000 syksyä sekä Tänään!-levyn jälkeistä aikaa. Lue lisää historia-sivulta.

-------

24.01.2003

Mikä planeetta?-video on jälleen katseltavissa Audio&Video-sivulla. Tarjolla on sekä .rm että .wmv -versiot. Näistä .wmv on kevyempi ja parempi laatuinen, mutta katseltavissa ainoastaan Windows Media Playerilla.

-------

15.01.2003

Varsinkin yhtyeen sisällä liikkuneiden huhujen vastaisesti Radiopuhelimet ei lopettanutkaan keikkailua! Yhtye palaa esiintymislavoille Riemufestivaalilla lauantaina 18.1.2003 Helsingin Nosturissa. Yhtyeen lähellä olevat tahot kertovat bändin aloittaneen myös uusien biisien treenaamisen.

-------

08.04.2002

Radiopuhelimien uusin levy Tänään! ilmestyi viikolla 14.

-------

02.04.2002

Tomi Tuomaala ja J.P Passi ohjaavat Radiopuhelimien Mikä planeetta? -kappaleen videon. Video on kuvattu Helsingissä, Jyväskylässä, Hailuodossa ja Oulussa syksyn 2001 ja kevään 2002 aikana.

Oulussa videon joukkokohtaukseen osallistui yli 70 avustajaa, joista suuri osa tuli paikalle kuultuaan videon teosta Ylen Oulu-Radiosta ja Radio Megasta.

Tuomaala on ohjannut aiemmin Radiopuhelimien videot Maalla, Huuto ja Jokapaikan mies sekä videoita mm. YUP:lle ja Trio Niskalaukaukselle.

Tuomaalan laajasta tuotannosta esitetään sarja Oulun musiikkivideofestivaaleilla elokuussa 2002.

-------

02.04.2002

Radiopuhelimien uusi levy Tänään! ilmestyy huhtikuussa 2002.

 

Uutisia | Lehtijuttuja

Sanomalehti Kaleva (16.03.05)
Häpeä miehen kasvattaa - Petri Laukka
http://www.kaleva.fi/html/JTpage470471.html

Kaltio (nro2/2002)
Äijät rokkaa - Taina Ronkainen
http://kaltio.posiona.net/index.php?60

Sanomalehti Kaleva (31.08.02)
Radiopuhelimet tekee rock-oopperaa Tommi - Eeva Kauppinen
http://www.kaleva.fi/cf/juttu.cfm?j=250611

Sanomalehti Keskisuomalainen (lokakuu 2000)
Tiukat rockmiehet hulvattomina näyttelijöinä - Vesa Lahtinen
--- Lauantai-illan underground-kulttuuritarjonnasta vastasi Ilokivessä tylyä ja kovaäänistä rockia soittava Radiopuhelimet. Illan kohokohta ei niinkään ollut yhtyeen keikka, vaan yllättäen näytelmä.
http://lehti.keskisuomalainen.fi/sl/2000-10/30/klt/148726.HTM

Artemix (12.5.2000)
HOH HOH HOO - Tarja Leinonen
Nälkäteatteri ja Radiopuhelimet Oulusta saattoivat näytelmällään Radiopuhelimet kuopiolaisyleisönsä hervottomaan mielentilaan
http://www.artemix.net/main2.asp?id=528&kid=6&arkisto=1

 

 

 

 

Index | Historia | History| Levytykset/Discography | Kuvia ja Promot/Photos |
Keikat/Gigs | Uutisia/News | ktmk | Audio&Video